Нов Пациент

- Защо и колко често трябва да посещаваме денталния лекар?

Зъбите са изключително важни както от естетична, така и от функционална гледна точка. Те са важни както за усмихване, така и за дъвчене и говорене. Личната орална хигиена като миенето на зъбите и почистването им с конци и интердентални четки е много важно и може да предотврати множество дентални заболявания. В много случаи обаче това не е достатъчно. Ако има риск от развитие на кариес или пародонтално заболяване посещението при денталния лекар може да предотврати усложнения.

За деца и възрастни препоръчително е да посещават поне два пъти годишно лекаря по дентална медицина. За хора, които са предразположени към орални заболявания (пушачи, бременни жени) са необходими дори по- чести визити. За възрастни и деца, склонни към по- бързо образуване на зъбен камък също са препоръчителни по- чести посещения.

Първото посещение при лекаря по дентална медицина започва с пълно снемане на статуса, което означава подробно описание на всяка повърхност на всеки зъб, преглед на венците и всички тъкани, заобикалящи тези структури. Правят се рентгенови снимки на всички съмнителни зъби и структури, за да се диагностицират незабелязани при първоначалният преглед патологични промени. В практиката се работи само с предварително записване на час.